7 Temmuz 2014 Pazartesi

Online Alışverişin Önlenemez Yükselişi


İnternet teknolojisinde yaşanan gelişmeler, işletmelerin müşterilerine daha kolay yoldan ulaşabilmelerini ve satış kanallarını genişletmelerini sağlayarak çevrimiçi alışverişin hayatımıza girmesine neden olmuştur. Özellikle zamandan ve maliyetten tasarruf yapmamıza imkan veren online alışveriş siteleri ile mağaza dolaşma devrinin yavaş yavaş kapandığına şahit oluyoruz. 

Online alışveriş ödemelerinde yaşanan güven probleminin aşılmaz önlemler ile giderilmesi sonucunda çevrimiçi alışveriş yapan kişi sayısında gözle görülür bir artış yaşanmıştır. Bu da markalar arasında bir savaşın başlamasına neden olarak müşteri memnuniyetinin ön plana çıkmasını sağlamıştır. Gerçekten de kızışan rekabet ortamında hayatta kalabilmek adına müşterilere yapılan indirimler, internet üzerinden gerçekleştirilen online yarışmalarda verilen fırsat kuponları ve daha birçok katma değer yaratıcı hediyeler ile markaların tercih edilebilirlik oranlarını artırdıklarını gözlemleyebiliyoruz. 

İnternetten Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Özellikle giyim siteleri aracılığı ile alışveriş yapan kişi sayısında meydana gelen patlamalar, beraberinde online alışverişte dikkat edilmesi gereken hususların da tartışmaya açılmasına neden olmuştur. Bu nedenle internet üzerinden alışveriş yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar hakkında ufak bilgiler vermeye çalışacağız. 

1.kural: Alışveriş yapacağınız e-ticaret sitesinin güvenilirliğinden emin olun.
2.kural: Ödeme bilgilerinizi girerken sayfanın güvenli ağ bağlantısında olduğundan emin olun.
3.kural: Kredi kartı ve hesap bilgilerinizi asla mail yolu ile bir başkasına vermeyin.
4.kural: Alışveriş yaptığınız sitenin müşteri ilişkileri ile mutlaka bağlantıda olun. Çünkü ürünü değiştirmek ya da iade etmek istediğinizde onlarla haberleşmek durumunda kalacaksınız.
5.kural: Bir tüketici olarak haklarınızın farkında olun ve tatsız durumlar sonucunda hakkınızı aramaktan asla çekinmeyin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder